zondag, 24 september 2017 09:51

Een eczeem huid – en wat nu?

Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Kimagsestyle hoed huid

Een eczeem huid – en wat nu?

Vorig jaar heb ik mij zo rot gevoeld.. de huid van mijn gezicht zat vol met ontstekingen, rode bulten en eczeem. In de maanden november, december en januari werd het zo erg dat ik voor mijzelf zowat onherkenbaar werd.

Ik heb super veel huidverzorgingsproducten geprobeerd, accupunctuur en antibiotica.... maar niets hielp voldoende. Het voelde zo frustrerend en ik werd er erg onzeker door.

Nu ben ik, na al deze moeilijke maanden,  eindelijk eczeemvrij! Graag deel ik met jullie hoe het gelukt is om mijn normale, fijne huid weer terug te krijgen. Veel mensen kampen met een eczeem huid en misschien kan ik jullie helpen met mijn ervaringen.

  eczeemhuid eczeem huid

Ik had mijn eczeem vooral rond mijn neus en op mijn kin. Maar ook op een paar plekjes achter mijn oor en boven mijn oog. Op een gegeven moment had ik er ook super veel jeuk aan. Dus slapen gaat dan ook even wat minder.

Wat heb ik allemaal geprobeerd?

Wat werd ik er gek en gefrustreerd van! Niet alleen van het eczeem zelf, maar ook van de onzekerheid hoe het over moest gaan. De dokter stuurde me van crème naar crème. Van mijn collega’s van Schiphol die alles weten van huidverzorging kreeg ik de beste crèmes tegen mijn eczeem. Maar niks hielp. En ik voelde mij steeds ongelukkiger.

Ook werd ik doorverwezen naar de dermatoloog. Het maakte mij toen al niet meer uit HOE het wegging als het maar wegging!

Aangezien het eczeem niet op een beschutte plek zat maar IN MY FACE, dus als ik aan kwam lopen ook IN YOUR FACE. Zo vervelend!

  1. Alternatieve geneeswijze

Omdat ik vind dat dokters vaak weinig tijd voor mij hadden heb ik gekeken naar alternatieve geneeswijzen. In Utrecht ben ik naar praktijk De Dom gegaan, met allerlei onafhankelijke alternatieve genezers. Van ostepathie, tot aan mesologie ,Acupunctuur,Ayurveda,Hypnotherapie,Coaching, Psychodynamische therapie,Bevalcursus / zwangerschapscursus en Hypnobirthing

Nu had ik gelezen dat acupunctuur ook kan helpen tegen eczeem. Ik had daar geen idee van maar het was het proberen waard! En omdat Shiatsu (Chinese geneeswijze) mij eerder goed had geholpen bij een andere aandoening dacht ik dit is het proberen waard!

Intake gesprek acupunctuur

Een rustige, lieve jonge vrouw heeft mij geholpen en vroeg vooral naar… mij. Wat ik doe qua werk, hoe ik mij daarbij voel. Waar ik woon, hoe ik mij daarbij voel. Welke vrienden ik heb, hoe mijn band met mijn familie is. Noem maar op. Even een omschakeling als je de dokter gewend bent die geen tot nauwelijks aandacht heeft. Ook mijn eetpatroon en wanneer ik meer en minder last van mijn eczeem heb werden besproken. Ze zei dat het allemaal met elkaar te maken kan hebben en dat ik nu maar even zo min mogelijk producten moest opsmeren en ook zo min mogelijk vette producten moest eten.

  1. Voeding

De laatste tijd ben ik wat meer bezig met gezonder of ieder geval minder eten zodat ik een paar kilo’s die er de laatste tijd toch weer bij zijn geslopen eraf kan krijgen. Nu was ik een tijdje vooral wat meer citrus vruchten, tomaten en kwark aan het eten. Kom ik op allerlei forums tegen dat dit juist niet goed is voor eczeem..? Wat dan wel,  Alpro soya yoghurt en bananen?

  1. Huidtherapeut

Ook ben ik naar een huidtherapeut geweest. Ze vond het er inderdaad heftig uitzien,  alsof ik krentenbaard had…

Wel kreeg ik te horen dat het niet aan eten kon liggen omdat het eczeem niet bij mijn mond en lippen zat.

  1. Dermatoloog

Ook ben ik naar een dermatoloog gegaan. Daar kreeg ik heftige antibiotica, Doxycycline Aurobindo. Dit heb ik zo’n 70 dagen geslikt tegen de ontstekingen. Erg lang, in termen van antibiotica slikken. Blijkbaar was dat nodig, want ik bleek niet tegen de hormoonzalf te kunnen die ik had gekregen van de dokter…

En hoe gaat het nu?

Sinds een paar maanden is het gehate eczeem zo goed als weg.

Ik durfde bijna geen huidverzorgingsproducten meer te gebruiken om mijn huid niet te irriteren. Op een gegeven moment ben ik door een collega geadviseerd om Paula’s Choice te gebruiken. Ik heb Paula’s Choice een uitgebreide mail gestuurd en kreeg een antwoord waar ik veel aan heb gehad. Ze vertelde dat een milde huidverzorging belangrijk is die ontstekingen remt. Verder is een exfoliant belangrijk met salicylzuur (BHA) de moeite waard omdat deze producten ontstekingsremmend werken.

Nu zorg ik goed voor mijn huid en probeer ik relaxter te leven. Zoals de dermatologen zeiden lijdt mijn huid onder stress en weersomstandigheden. Maar met de kennis en ervaring van nu kom ik hopelijk deze winter eczeem vrij door!!

Ik let op mijn voeding, sport regelmatig, ben verhuisd, ga zoveel mogelijk met mensen om die goed voor me zijn en ik gebruik nu dus deze lijn van Paula’s Choice. Een huidverzorgings merk die gespecialiseerd is om op een milde wijze je huid te verbeteren.

En voor iedereen die nu last van eczeem heeft.. je kunt mij altijd een berichtje sturen. Hopelijk helpen de dingen die ik heb geprobeerd ook bij jullie!

 

Hieronder een vlog over de producten die ik nu gebruik!


Heb je zelf nog toevoegingen?

Wil je weer stralen en dit vast leggen tijdens een fotoshoot?

redactie: www.contentgarden.nl

Laatst aangepast op vrijdag, 13 oktober 2017 12:30

Laat een reactie achter

Als je uit Utrecht, 030, Amsterdam, Haarlem, Amersfoort, Hilversum, Ede, Arnhem, Rotterdam, Den Haag, Breda, Zeist, het Gooi, Hilversun, Bussum, Nieuwegein, Woerden, De Bilt, Maarssen, Harmelen, Houten, Bunnik, Montfoort, Ijselstijn, Bilthoven, Kockengen, Maarsenbroek, Nieuwkoop, Schoonhoven, Vianen, Meerkerk, Breukelen, Tienhoven, Maartensdijk, Soest, Amstelveen, Gouda, Leerdam, Asperen, Beesd, Wijk bij Duurstede, Amerongen, Leusden komt te combineren met een leuk dagje uit in Utrecht.

 

 

Copyright © 2021 Kimagestyle |  | KIMAGESTYLE Utrecht | KvK 51275252 | Disclaimer | Privacy

Login