dinsdag, 23 augustus 2016 21:03

Een stralende huid? Makkelijker gezegd dan gedaan! Deel 4

Beoordeel dit item
(14 stemmen)

huidverzorging zomer 2016

Een stralende huid deel 4, makkelijker gezegd dan gedaan

Hieronder een persoonlijke blog over mijn huid. Ik neem jullie graag mee in mijn zoektocht naar een stralende huid. In deel 1 heb ik besproken dat ik last heb van eczeem en verschillende producten van de dokter heb geprobeerd, helaas zonder resultaat. In deel 2 verschillende producten die ik heb geprobeerd om mijn neus en schilfers en roodheid rustig te krijgen. In deel 3 ging ik veel in bad en heb ik Nivea, het blauwe blik gebruikt waardoor mijn huid er al veel beter uit zag. Maar over is het nog niet. Dus ik ga verder met mijn zoektocht. Voor mijzelf en voor iedereen die hier last van heeft.

Ik heb op dit moment last van roodheid langs mijn neus en op mijn kin maar er zijn veel andere soorten eczeem vormen of vormen van rosacea.

Rosacea, wat is het?

Rosacea betekent letterlijk: rood als een roos. Het is een chronische huidaandoening die vaak op de neus en wangen roodheid laat zien. Het komt bij veel mensen voor, en voornamelijk bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar. Veel vrouwen die het hebben weten niet dat ze daar last van hebben. Maar als je het hebt kun je het met crèmes, voeding of antibiotica verminderen.

Veel voorkomende soorten van rosacea:

Rode pukkels of puistjes

Kleine rode pukkels of met pus gevulde puistjes kunnen een symptoom van rosacea zijn. De pukkels of puistjes kunnen een branderig of stekend gevoel geven.

Zichtbare bloedvaten

Bij veel mensen die rosacea hebben zijn kleine bloedvaten zichtbaar op de huid.

Naast de hierboven genoemde symptomen zijn er nog veel andere indicatoren die op rosacea wijzen. Denk bijvoorbeeld aan geïrriteerde ogen, droge plekken in het gezicht of een brandend of prikkend gevoel in het gezicht.

Bron: www.rosacea.nl

Welke ingredienten kunnen werken tegen dit verschijnsel?

Zinkoxide

Zinkoxide is een stof die onstekingsremmend werkt. Het kan een oplossing zijn voor rosacea. Deze stof zit ook vaak in zonnebrandcremes, in ieder geval in die soorten die een witte waas achter laten. Je kunt Zinkoxide bijvoorbeeld proberen als nachtcreme, zodat het verzachtend werkt en je overdag niet met die witte waas rondloopt.

Aloë Vera

Deze natuurlijk stof staat bekend om haar wonderlijke invloed op het lichaam, met name de huid. Geen gegarandeerd succes maar wel veel mensen zijn ermee geholpen.

Het zou helpen om de huid wat te verkoelen en de ontstekingen helpen te verminderen.

Voedingspatroon

Bij de een heeft het gebruik van suiker een negatieve invloed, bij de ander het gebruik van alcohol. Het kan ook te maken hebben met stress en met een onbalans in je hormonen.

Camoufleren van een geïrriteerde huid

Bij een rosaceahuid kun je gebruik maken van minerale make-up.Dit is make-up op basis van natuurlijke mineralen.

Waar je op moet letten is dat zo min mogelijk ingrediënten op de INCA-lijst staan. De INCA- lijst betekent international Nomenclature Cosmetic Ingredient, oftewel Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. Let er dus op dat deze zo kort mogelijk is.

Het product mag ook geen bismuth oxychloride bevatten. Dit zit er heel vaak in. Dit veroorzaakt puistjes en ontstekingen bij rosacea patiënten. Ook kun je siliconen beter vermijden. (Niet te verwarren met sillica). Ook hier reageren rosacea patiënten vaak op. Siliconen herken je aan de benaming, ze eindigen op -xane of -cone.

Een minerale foundation zonder parfum!

Nu heb ik echt een favoriet en dat is de Golden Rose Liquid Powder mineral foundation.

Dit is een dekkende en vloeibare minerale foundation van Golden Rose. Het verstopt de poriën niet en is zacht en goed voor je huid, je huid niet belast. Verder zijn de producten zonder zonder parfum, parabenen en talk.


De minerale actieve bestanddelen zoals: zinkoxide, mica, silica, kaolien, zink, koper, mangaan en magnesium.

Ik gebruik van dit merk nummer 7 en vind het een erg fijn product. Je kunt de kleur die precies past bij jouw huid komen testen bij Kimagestyle.

minerale foundation kimagestyle kopen

Minerale terracotta Powder

minerale makeup kimagestyle kopen poeder 1

Golden Rose Mineral Terracotta Powder, biedt een uitstekende dekking en zorgt voor een natuurlijke fluweelzachte en gladde afwerking van je huid.

De unieke samenstelling van het poeder omvat verschillende mineralen als zinkoxide, mica, silica, kaolien en magnesium. Deze creëren een barrière tussen de huid en de schadelijke omgevingsfactoren, om je huid te beschermen.

De poeder nummer 4 is voor mij een goede kleur om over mijn foundation te gebruiken, er zit een lichte glans in en hij is net wat donkerder dan mijn foundationkleur waardoor ik een soort stralende tint krijg. Net wat zongebruind.

Heb jij last van rosacea of een geïrriteerde huid? Deel je ervaringen hieronder, super bedankt alvast en wie weet vinden we samen de perfecte oplossing!

 huidverzorging zonder foundation 1.1                     

23-8 zonder make-up                                                                           

huidverzorging met foundation 2.1

23-8 met de minerale foundation nummer 7 van Golden Rose

en de terracota poeder nummer 4

      

Verder probeer ik nog een aantal producten van Naturel Heroes uit, hierover binnenkort meer!

Een workshop visagie volgen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laatst aangepast op woensdag, 24 augustus 2016 10:30

Laat een reactie achter

Als je uit Utrecht, 030, Amsterdam, Haarlem, Amersfoort, Hilversum, Ede, Arnhem, Rotterdam, Den Haag, Breda, Zeist, het Gooi, Hilversun, Bussum, Nieuwegein, Woerden, De Bilt, Maarssen, Harmelen, Houten, Bunnik, Montfoort, Ijselstijn, Bilthoven, Kockengen, Maarsenbroek, Nieuwkoop, Schoonhoven, Vianen, Meerkerk, Breukelen, Tienhoven, Maartensdijk, Soest, Amstelveen, Gouda, Leerdam, Asperen, Beesd, Wijk bij Duurstede, Amerongen, Leusden komt te combineren met een leuk dagje uit in Utrecht.

 

 

Copyright © 2021 Kimagestyle |  | KIMAGESTYLE Utrecht | KvK 51275252 | Disclaimer | Privacy

Login