• makeup workshop - vrijgezellenfeest - metamorfose workshop - visagie workshop - bedrijfsfeest - beautyhoek - visagieworkshop - relatie dag - beauty carrousel - visagie promotie - make-up workshop - teambuilding - fotoshoot - shopmiddag - kleurenanalyse - bruidsmake-up - beauty team - styling - visagie team - beauty producties - modeshows - vriendinnendag - zussenmiddag - familiedag - metamorfosedag - bruids make-up - dag make-up - glamour make-up - smokey eyes - beauty events - visagieworkshops - workshopvisagie - bedrijfsuitje - kledingadvies - visagisten team - freelance visagist - pr stunt - visagie event - product presentatie - visagie dag - beauty dag - promoties - vrijgezellenuitje

    E-NUMMERVRIJ, diëten…en wat ze (niet) doen voor je huid.

    kim van dijk Kimagestyle huidverzorging

    E-NUMMERVRIJ, diëten…en wat ze (niet) doen voor je huid.

    Ik weet niet of je het kent maar ik vind het inmiddels vrij lastig om nog te weten wat ik wel en niet kan/mag eten. Niet dat ik geen mening heb maar er zijn tegenwoordig zoveel meningen en ideeën over eten en diëten dat ik het soms echt even niet meer weet.

    Door alle commotie over diëten of leefwijzen van ‘Sonja Bakker’, ‘Paleo’ tot aan ‘The Green Happiness’ vind ik die keuze vaak lastig. Ik wil graag gezond eten en af en toe eens iets anders uitproberen vind ik dan ook wel weer leuk. En dan heb je ook nog de marketing in de supermarkten waardoor je voor de gek wordt gehouden.

    Het ‘Caveman’ dieet

    Sinds een half jaar ben ik wat intensiever aan het sporten en heb ik meegedaan aan een BE YOUR BEST programma. Dit was een trainingsprogramma waarbij je 2 keer per week thuis aan de slag gaat met oefeningen en 2 keer per week een intensieve training krijgt in een park, een powerbootcamp. Super leuk want daarna had ik het te pakken gekregen met het sporten en daar voel ik mijzelf goed over!

    Het dieet wat er een maand bij werd aangeraden was het ‘CAVEMAN’ dieet. Dit dieet is net even wat heftiger dan ‘PALEO’ dus geen koolhydraten en veel groenten. Terug naar de oertijd, rauw eten en als een oermens gaan denken over eten;). Het klinkt leuk maar het is wel even andere koek als je normaal gesproken veel zoetigheid, pasta, brood en kwark eet.

    In dit dieet zitten namelijk ook geen kwark en melkproducten , geen suikers en geen alcohol... alcohol vond ik zelf het lastigst om weg te laten en dat is dan ook niet gelukt. Toch was ik blij met het resultaat. Wat centimeters kwijt en lekkerder in mijn vel en trots dat ik het een maand heb volgehouden. Maar of het mijn leefwijze is geworden, nou NEE. Ik houd van af en toe was zoetigheid en kwark en brood ga ik ook niet laten staan.

    Wat dan wel? En de meningen van anderen..

    Vaak ben ik aan het werk bij Schiphol voor huidverzorgingsmerken en make-up. Ik maak dan in de keuken mijn eten klaar in de magnetron, en dan hoor ik vaak dat dat ook niet kan.. ja de straling is niet goed voor je. Je kunt zelfs beter geen magnetron meer hebben hoor ik dan.
    En de opmerking ‘weet je wel dat daar E-nummers inzitten’ vliegt ook vaak om mijn oren;).

    Enummer vrij 1

    Wat zijn die E-nummers nou eigenlijk?

    E-nummers zijn toevoegingen, ook wel additieven genoemd. E-nummers hebben geen voedingswaarde. Ze worden toegevoegd aan producten om een eigenschap te verbeteren, bijvoorbeeld de kleur, smaak of houdbaarheid. Het verbeteren klinkt eigenlijk alleen maar goed, maar het word steeds complexer bij E-nummers om de goede en slechte van elkaar te onderscheiden. Je kunt ook allergisch zijn voor een bepaald E-nummer.

    Bij de volgende website van het voedingscentrum kun je precies kijken naar de E-nummer categorieën en de functie daarvan.

    http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/e-nummers.aspx

    En op de volgende website vind je allerlei producten zonder e-nummers. Waarbij je handig kunt zoeken, ook op product en op supermarkt:

    www.evrijeproducten.nl

    Nog een goede tip tijdens het dieet was om zo min mogelijk producten te kopen met een streepjescode.

    Zo complex als het verhaal met de E-nummers kan zijn in voeding, zijn ook de ingrediënten die toegevoegd worden in huidverzorgingsproducten en cosmetica.

    Enummer vrij 2

    PARABENEN-vrij en huidverzorgingsproducten

    De link naar huidverzorging en cosmetica is dan ook makkelijk gemaakt. Want hoe zit het nou met de keuzes hierin? Natuurlijk wil je je huid graag goed verzorgen en je af en toe eens mooi opmaken maar met welke producten kun je dit dan het beste doen? En waar houd je rekening mee qua ingrediënten? Ook weer een complex verhaal met erg veel verschillende meningen en de marketing van sommige bedrijven die het kiezen niet makkelijk maken.

    Zo staat er op een site over het voedingscentrum dat parabenen conserveringsmiddelen zijn waardoor producten langer houdbaar zijn. In veel producten huidverzorging en cosmetica en etenswaar zitten parabenen, dit om de houdbaarheid te verlengen. Parabenen zijn synthetische ingrediënten. Synthetische ingrediënten die soms wel voorkomen in producten van natuurlijke huid verzorgingsmerken… ik vind dit toch wel iets om goed naar te kijken!! Ook al doet een merk zijn marketing goed, weet wat je koopt en wat je op je huid smeert. 60% van de producten die je op je huid smeert wordt namelijk in je bloed opgenomen.

    De benaming waardoor je de parabenen kunt vinden is op een ingrediëntenlijst is:

    -methylparabeen

    -ethylparabeen

    -propylparabeen

    -butylparabeen

    Er wordt online veel ophef gemaakt over dat parabenen kankerverwekkend zijn (vooral borstkanker). Eerder waren er alleen nooit wetten die het verboden om producten met dit ingrediënt te maken.

    Vanaf april 2016 is er een nieuwe EU wet voor het gebruik van butyl- of propylparabenen, namelijk om producten met parabenen voor kinderen onder de 3 jaar te vermijden.

    Dit vind ik zelf wel iets om mee rekening te houden. Oók als je ouder bent dan 3 jaar ;).

    Een goed idee dat iedereen dit in de gaten houdt. Of eens te checken op je producten.

    Ingrediënten lijsten

    Verder nog een tip als je meer naar de ingrediënten lijsten van producten wilt kijken. Het ingrediënt wat het eerst op de lijst staat zit er het meest in. Ingrediënten die met minder dan 1% in het product zitten mogen willekeurig op de lijst staan.

    Volgens mij kan ik nog veel langer over dit onderwerp schrijven maar daar wacht ik even mee tot mijn volgende blog!

    Letten jullie op parabenen in producten?

    En ben je geinteresseerd in een natuurlijke huidverzorging workshop?

    Leave a comment!

    Bronnen:

    Redactie door: www.contentgarden.nl

    Bewaren

    Bewaren

    Bewaren

    Contact

    Wil jij iets vragen?
     
    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.