• makeup workshop - vrijgezellenfeest - metamorfose workshop - visagie workshop - bedrijfsfeest - beautyhoek - visagieworkshop - relatie dag - beauty carrousel - visagie promotie - make-up workshop - teambuilding - fotoshoot - shopmiddag - kleurenanalyse - bruidsmake-up - beauty team - styling - visagie team - beauty producties - modeshows - vriendinnendag - zussenmiddag - familiedag - metamorfosedag - bruids make-up - dag make-up - glamour make-up - smokey eyes - beauty events - visagieworkshops - workshopvisagie - bedrijfsuitje - kledingadvies - visagisten team - freelance visagist - pr stunt - visagie event - product presentatie - visagie dag - beauty dag - promoties - vrijgezellenuitje

  De Dutch Design week 2016, benieuwd wat mij is opgevallen?

  ddw4 1 van 1

  De Dutch Design week 2016, benieuwd wat mij is opgevallen?

  Over het algemeen ga ik elk jaar even kijken bij de Dutch Design week in Eindhoven. Heerlijk inspirerend vind ik het. Leuke nieuwe ideeën en inoverende items kom ik elk jaar weer tegen. Het is eigenlijk voor 1 dag echt te weinig tijd, je kunt er zo een hele week zoet zijn om geïnspireerd te raken en leuke items te vinden.

  Allereerst ben ik naar de Graduation Show 2016 geweest. 171 afgestudeerden van Design Academy Eindhoven en dan heerlijk gelunched in het VEEM gebouw waar allerlei kleine ondernemingen hun producten aanbieden. Verder heerlijk door Eindhoven gefietst met een fiets die werd gesponsord door de ABN-AMRO. Wat een leuke stad is Eindhoven toch!

  Welke items en ontwerpers zijn mij bijgebleven van deze dag?

  ddw3 1 van 1

   

  #1 De papieren klok

  Een papieren klok van Anno Benk, een Amsterdams design merk. Deze klok viel mij erg op: super mooi design en het was een hele lichte papieren klok.

  Dit is design voor de generatie van nu: functioneel, hoogwaardig en zo duurzaam als mogelijk. Het is voor mensen steeds belangrijker om te weten waar hun spullen vandaan komen en hoe en waar ze gemaakt zijn. Anno Benk maakt betaalbaar design gecombineerd met een eerlijk productieproces. Het merk werkt zoveel mogelijk met duurzame materialen en productie vindt bij voorkeur plaats in Nederland of dichtbij in Europa.

   Dutch design week 44

   http://annobenk.com/product/paperclock/

  #2 Brainfitness

  Een hoofdband die  mediteren makkelijker maakt. Ik wil soms mediteren maar vind het lastig om dit even vol te houden. Met de Muse band (een soort koptelefoon alleen dan ook rondom je hoofd) kon je proberen met een app met een rustige muziekje om alleen op je ademhaling te concentreren. Aan het eind van de sessie zag je hoeveel %  je hersenen nog actief waren, hoe vaak ze nog neutraal waren en hoe vaak kalm. Zo kun je het mediteren echt gaan trainen en zie je ook of je vooruitgang boekt!

  muse headband app

  Wil je meer informatie of een Muse kopen?

  http://muse.brainfitness.nl

  #3 Theresa Mendler

   Theresa Mendler toonde veel verschillende soorten materialen waar ze mee ontwerpt. Heel leuk ook dat ze met het wereldberoemde bedrijf ‘Vlisco’ samenwerkt. Vlisco is een Nederlands bedrijf dat met Batiktechniek textiel ontwerpt. Batiktechniek is een manier om een geweven stof met verf van een decoratie te voorzien.

  Ik zie altijd snel als de stof van het merk Vlisco is omdat het er erg specifiek uitziet. Vlisco stoffen worden vooral ontworpen voor de Afrikaanse consument. Theresa Mendler, student aan de design academy in Eindoven is gevraagd om voor Vlisco accessoires te ontwerpen voor de collectie ‘Think’.

   http://teresamendler.com/vlisco-think

  #4 Genees smakelijk

  Genees smakelijk viel mij erg op omdat ik zelf ook veel met gezondheid en voeding bezig ben. Vooral als je ergens last van hebt, denk ik soms ‘misschien moet ik iets anders gaan eten’. Dit systeem is er echt op gericht dat mensen eten aan de hand van hun gezondheid.

  ‘’Genees Smakelijk is een concept dat een verbinding maakt tussen voeding en gezondheidswetenschappen. Wat gebeurt er met voedsel nadat we het opgegeten hebben? We weten allemaal dat darmen ons eten verteren. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat onze darmen voor een groot deel bepalen hoe we ons voelen?
  Het concept Genees Smakelijk maakt de verbinding tussen deze 2 werelden, waardoor ze elkaar kunnen gaan versterken in een nieuwe voedsel beleving. We gaan uit van de 11 orgaanstelsels, die elk worden gekoppeld aan een afdeling in het ziekenhuis en aan voeding, welke een positief effect heeft op het orgaanstelsel. Op elke afdeling komt een medicijnkastje te hangen gevuld met voedsel. Het zal informatie geven over de ingrediënten die erin gepresenteerd worden. Hiermee zal de kok voor iedere afdeling een menu samenstellen.  Dit concept zal worden uitgevoerd in samenwerking met het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Binnen 5 jaar zal de kook- en eetcultuur in het ziekenhuis zo veranderen dat het hopelijk bijdraagt aan een beter herstel en het gezondheidswinst oplevert.’’

   ddw1 1 van 1

   

  http://www.naomi-jansen.nl/genees-smakelijk

  #5 Pikaplant

  Ideaal: een plant die je geen water moet geven;). Een super innovatief idee, al voelde het eerst Voelt wel een beetje dubbel aangezien de planten geen zuurstof krijgen.

  Pikaplant Jars zijn kamerplanten die je nooit water hoeft te geven. Deze speciaal geselecteerde planten worden voorzien van water en voedingsstoffen voordat ze hermetisch afgesloten worden. De water en voedingsstoffen in elke Jar worden door de planten hergebruikt. De veerkracht en het aanpassingsvermogen van planten is enorm. Één van de originele prototypes gedijt al twaalf maanden in zijn pot.

  ddw2 1 van 1

  http://pikaplant.com/

  Ben je ook naar de Dutch Design week geweest? En wat is jou daar opgevallen? 

  Bewaren

  Bewaren

  Contact

  Wil jij iets vragen?
   
  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.