• makeup workshop - vrijgezellenfeest - metamorfose workshop - visagie workshop - bedrijfsfeest - beautyhoek - visagieworkshop - relatie dag - beauty carrousel - visagie promotie - make-up workshop - teambuilding - fotoshoot - shopmiddag - kleurenanalyse - bruidsmake-up - beauty team - styling - visagie team - beauty producties - modeshows - vriendinnendag - zussenmiddag - familiedag - metamorfosedag - bruids make-up - dag make-up - glamour make-up - smokey eyes - beauty events - visagieworkshops - workshopvisagie - bedrijfsuitje - kledingadvies - visagisten team - freelance visagist - pr stunt - visagie event - product presentatie - visagie dag - beauty dag - promoties - vrijgezellenuitje

  Hoe ziet een parfum eruit & hoe blijft een parfum het beste zitten?

  nummer 5 chanel fotoshoot kimagestyle

  Hoe ziet een parfum eruit & hoe blijft een parfum het beste zitten?

  Als je een geurtje koopt, is het handig om te weten hoe een geur is opgebouwd en hoe de geur ook beter blijft zitten voor een ultiem genot van de door jou gekochte of cadeau gekregen geur.

  Een echt parfum bestaat uit drie soorten noten: topnoten, hartnoten en basisnoten. Ik leg het even uit:

  Topnoten

  Dat zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. Deze noten zijn vaak citrusgeuren en worden gebruikt om de aandacht te trekken. Je kunt dus eigenlijk zeggen dat topnoten de parfum een goede eerste indruk geven.

  Hartnoten

  De ware geur van het parfum komt tevoorschijn. Meestal zijn het de bloemengeuren die het hart vormen. De geur is ongeveer zes uur te ruiken. Roos en jasmijn zijn de geuren die bij de hartnoten horen.

  Basisnoten

  De allerlaatste geurnoten zijn de basisnoten. Het zijn zware noten die soms 24 uur lang een geur af kunnen geven. Het zijn de ‘rijke’, diepe geuren zoals honing en sandelhout.

  Wist je dan in veel geuren ook kleurstoffen zitten, dus kijk uit met het sprayen op kleding! Ik doe het zelf weleens in mijn sjaal of jas. Voor die beleving heb ik wel een vlekje over.

  Hoe kan een geur beter blijven zitten?

  Lagen

  Vaak is er van een geur ook douchegel of bodylotion verkrijgbaar. Als je dat ernaast gebruikt, blijft de geur veel beter zitten!

  Haarmist

  Hier denk je misschien niet snel aan, maar tegenwoordig heb je van veel geuren ook een haarmist te koop. Dus spray die geur ook lekker in je haar en het zorgt er ook nog voor dat je haren mooi gaan glanzen. Chanel bijvoorbeeld, heeft veel soorten haarmist in het assortiment!, Het is af te raden dit met je gewone parfum te doen aangezien er veel alcohol in parfum zit en je haar daardoor uitdroogt.

  Na het douchen

  Breng je geur aan na het douchen of baden. Wanneer je een vochtige huid hebt, neemt de huid de geur beter op.

  Gehydrateerde huid

  Wat je ook kunt doen is een beetje bodybutter (geurloos) aanbrengen op de plekken waar je de geur opbrengt. Dat kan ook vaseline zijn, aangezien dit product niet snel intrekt. Het gaat om de hydratatie. Bij een droge huid zal de geur veel sneller intrekken en vervliegen dan bij een goed gehydrateerde huid.

  Hot spots ;)

  Spray niet alleen op je pols maar juist waar je warmer wordt, zoals in je nek, bij je ellebogen, je buik en decolleté.  Zo blijft je geur beter zitten.

  Geur to go

  Je hebt van veel geuren ook een twist&go. Dus een kleine flacon met navulbare extra flacons. Of koop een kleine navulbare flacon van 20 ml (te koop bij Etos, Kruitvat of Douglas), neem deze mee in je tas en je kunt de hele dag lekker doorsprayen. Zo zul je de hele dag heerlijk ruiken.

  Verder nog een tip die niet iedereen weet:

  Wrijf je polsen niet over elkaar als je je geur op sprayt! Aangezien de geur door lichaamstemperatuur wordt verwarmd, dit zorgt voor snellere alcoholverdamping. De geur ontwikkelt dan niet op de juiste manier, aangezien de natuurlijke geurontwikkeling dan versnelt.

  Je kunt het beste als een vogel je armen spreiden en de geur laten drogen. Wapper nog een beetje alsof je gaat vliegen.

  Haha ik zie het al helemaal voor me nu jullie dat doen ;).

  Op een heerlijk geurende dag!

  In je favoriete merk in stijl op de foto? Inclusief make-up en haarstyling?

  http://www.kimagestyle.nl/glamour-fotoshoot

  Contact

  Wil jij iets vragen?
   
  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.