Make-up workshop en groepsfotoshoot tijdens een vrijgezellenfeest

Honeymoon  

De verlovingstijd werd vroeger gebruikt om over de prijs van de bruid te onderhandelen. De Saksen ontvoerden de bruiden in hun tijd gedurende de tijd van een volle maan, en omdat zij verliefd waren, waren ze in "honey", hier komt het woord honeymoon vandaan.  

bruid

Vrijgezellenfeest  

Voor de ontvoering had de bruidegom hulp nodig van zijn vrienden. Als dank hiervoor bood hij, op de avond voor het huwelijk, zijn vrienden een feest aan. Hierdoor kennen wij de vrijgezellenavond. De kosten voor het vrijgezellenfeest zijn voor de gasten.  

Korte bruidssluier  

Vroeger dacht men dat het ongeluk bracht het gezicht van de bruid op de trouwdag te zien, daarom droeg zij een sluier. Hierdoor kon het gebeuren dat Daan trouwde met de lelijke zuster in plaats van de mooie Iris. Sindsdien wordt de korte sluier (blusher) weer gebruikt. Tegenwoordig trouwt men ook vaak zonder sluier.  

bruid

Kousenband 

Vroeger ging de familie mee naar de sponde om de ontmaagding bij te wonen. Het bruidspaar werd dan bekogeld met sokken, en als een sok op de neus van de bruidegom belandde, kregen ze een zoon. Dit ritueel is later vervangen door het wegwerpen van een kousenband.  

vrijgezellenfeest 

Bron: http://www.wantijpaviljoen.nl/links-en-weetjes

Als je uit Utrecht, 030, Amsterdam, Haarlem, Amersfoort, Hilversum, Ede, Arnhem, Rotterdam, Den Haag, Breda, Zeist, het Gooi, Hilversun, Bussum, Nieuwegein, Woerden, De Bilt, Maarssen, Harmelen, Houten, Bunnik, Montfoort, Ijselstijn, Bilthoven, Kockengen, Maarsenbroek, Nieuwkoop, Schoonhoven, Vianen, Meerkerk, Breukelen, Tienhoven, Maartensdijk, Soest, Amstelveen, Gouda, Leerdam, Asperen, Beesd, Wijk bij Duurstede, Amerongen, Leusden komt te combineren met een leuk dagje uit in Utrecht.

         

Copyright © 2021 Kimagestyle |  | KIMAGESTYLE Utrecht | KvK 51275252 | Disclaimer | Privacy