Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Styliste

De trend van stylist spelen speelt in computerspelletjes zoals ‘Style Boutique’ van Nintendo een grote rol. Waarin de speler in een winkel werkt en collecties verkoopt aan de klant. Het aantal iPhone-toepassingen waarin stylistes hun modegevoel kunnen tonen, nemen eveneens in aantallen toe.

Acteurs en muzikanten worden ook niet langer meer alleen beoordeeld op hun acteer- of muziekprestaties, maar dienen eveneens leuk voor de dag te komen. De complete persoon is belangrijk, dus ook wat hij of zij draagt.

Door de drukke tijdschema’s hebben ze zelf echter geen tijd om hun outfit samen te stellen. Daar komt de styliste dan bij kijken, die op haar manier zo ook de nodige aandacht genereert en het risico loopt zelf minstens zo beroemd en berucht te worden.
Stylist in Utrecht nodig?

Bekende stylistes

De bekendste onder de stylistes is de Amerikaanse Rachel Zoe. Onder haar klanten rekent ze onder meer sterren als Nicole Richie en Lindsay Lohan. ‘The Rachel Zoe Project’ is een succesvolle documentaire over haar werk en verwacht wordt dat ook de eerste kledingcollectie van Zoe niet lang op zich zal laten wachten.

De Britse bekende styliste Cheryl Konteh, die onder andere Angelina Jolie, Kate Winslet en Kylie Minogue kleedt, doet het minstens zo goed als Rachel Zoe. Haar persoonlijke trainingen, therapieën, voedings- en levenscoaching hebben ertoe geleid dat ze nu 776 euro kan vragen. Per halve dag.

Of de stylist Maik de Boer, Bastiaan van Schaik, Thijs Willekes, Dyanne Beekman en Danie Bles ook zoveel verdienen is niet bekend. Gezien hun huidige populariteit kan echter wel vastgesteld worden dat het stylistenvak ook in Nederland beslist geen windeieren legt.

Stylist in Utrecht nodig?