• makeup workshop - vrijgezellenfeest - metamorfose workshop - visagie workshop - bedrijfsfeest - beautyhoek - visagieworkshop - relatie dag - beauty carrousel - visagie promotie - make-up workshop - teambuilding - fotoshoot - shopmiddag - kleurenanalyse - bruidsmake-up - beauty team - styling - visagie team - beauty producties - modeshows - vriendinnendag - zussenmiddag - familiedag - metamorfosedag - bruids make-up - dag make-up - glamour make-up - smokey eyes - beauty events - visagieworkshops - workshopvisagie - bedrijfsuitje - kledingadvies - visagisten team - freelance visagist - pr stunt - visagie event - product presentatie - visagie dag - beauty dag - promoties - vrijgezellenuitje

  Stylist over de Ugly Uggs

  Waarom dragen mensen Uggs en waar zijn die dingen van gemaakt? Nou, dankzij Pamela Anderson en de merinosschapen.
  Het omvallen van het plastic schoenenmerk Crocs vorig jaar stemde haters van alternatief schoeisel hoopvol: zou hetzelfde lot de Uggs te wachten staan? Nee, helaas: de dure pantoffels duiken nog steeds op in het straatbeeld. Comfortabel en zacht zijn ze, duizenden vrouwen zweren er bij. Koopkracht, een programma dat dit soort fenomenen duidt en nader onderzoekt, ontleedt vanavond de Uggs. Hier alvast wat feitjes over de schoen waar de meningen sterk over uiteen lopen.
  Stylist in Utrecht nodig?

  In Amerika en Europa heten de schoenen Uggs, in Australië en Nieuw-Zeeland laten ze die hoofdletter U weg, daar heb je allerlei soorten uggs. Daar is het een soortnaam voor warme schoenen van schapenvacht. Een slimmerik in de VS legde de naam ooit vast. Toen de patenthouder begon met het versturen van dwangbevelen aan de lui in Oceanië waren die furieus. Dat Uggs gemaakt worden in China en niet bij hen was ook al tegen het zere been. Actiegroepen en rechtszaken volgden, en met succes: de rechter in die contreien erkenden het patent niet. Iedereen mag daar dus gewoon lekker uggs (als in ugly) maken en verkopen.
  Stylist in Utrecht nodig?

  Uggs komen oorspronkelijk dus uit Nieuw-Zeeland en Australië. In de Eerste Wereldoorlog droeg men ze al in de koude vliegtuigen, en ook bij schapenscheerders was de schoen populair. Wedstrijdzwemmers en surfers gebruikten de schoenen in de jaren zestig, zeventig om tussen de wedstrijden door geen koude voeten te krijgen. Normale lui dragen uggs overigens vooral thuis, en niet op straat.
  Stylist in Utrecht nodig?
  Hulp van stylist
  De handige patentenaanvrager pompte ook flink wat marketingpoet in de wollen schoenen. Begin jaren 2000 stuurde hij elke celeb die er toe deed een schoenendoos. Ook aan Pamela Anderson, in wie sommigen de Ugg-trendsetter zien. Stylist Maik de Boer trekt die conclusie in Koopkrachtook: ‘Anderson kon er nog mee weg komen, die heeft maatje XXS, 32 dus. Men ziet een rolmodel en dan kopen ze die schoenen ook. Maar stylist Maik de Boer zegt hij voor maatje 43 gelden andere codes’. Rondborstige Pam stelde in 2006 overigens dat ze helemaal klaar was met de schoenen. Ze had Uggs afgezworen, want vond het eigenlijk toch wel zielig voor de schaapjes die aan de oorsprong van haar warme voeten stonden.
  Uggs worden gemaakt van de wol van merinosschapen, een ras dat overal te vinden en dus niet bijzonder is. Hun wol is dat wel: die jeukt niet. Koopkracht becijfert dat je van een schapenvacht tien paar schoenen kunt maken. Een schaap kost 200 euro, een paar Uggs 250 euro. Een expert schat dat de productiekosten van één paar Uggs vijftien euro bedragen.
  In februari adverteerde een oplichter met Uggs van 99 euro, duizenden Nederlandse schaapachtige tienermeisjes trapten er in. Ze wachten nog steeds op hun paar.
  Bron: depers


  Stylist in Utrecht nodig?

  Contact

  Wil jij iets vragen?
   
  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.