Stylist Lady Gaga

Nicola Formichetti, ook wel bekend als de stylist van Lady Gaga, Nicola Formichetti is geboren in Japan en groeide op in Italië. Binnen de mode-industrie is die combinatie net zo’n garantie voor succes als een dwerg met anorexia en Popeye-armen die besluit om jockey te worden. Nicola kwam toen hij begin twintig was naar Londen en heeft sindsdien geholpen om de carrières van modegiganten als Gareth Pugh en Kim Jones te lanceren. Het meest bekend is hij echter als creative director van Mugler. Mugler is een label dat is opgericht door en genaamd naar een man die eerst bekend stond als Thierry: iemand die ooit kleren ontwierp die op insectenskeletten leken, torso’s omvormde naar motoren en later de modewereld verliet om de gespierde kolos Manfred te worden.
Stylist in Utrecht nodig?
In januari liet Nicola ‘Thierry’ vallen en debuteerde hij met de vernieuwde Mugler-lijn, . Hij is net klaar met zijn mannenshow in Parijs, dus kwam ik hier om aan die voor vrouwen te werken, die begin maart zal plaatsvinden. Hij is als stylist ook om aan de campagne voor MAC Cosmetics te werken, en aan Gaga’s Grammy-outfits.
Stylist in Utrecht nodig?

Mac Cosmetics campagne is verbonden met Lady Gaga. MAC heeft lipgloss en lipstick ontworpen voor de actie, daarvan gaat de opbrengst naar een stichting die mensen met het HIV-virus of Aids helpen. Lady Gaga is nu al 2 jaar verbonden met de campagne, eerst met Cyndi Lauper en nu alleen.
Nicola Formichetti, de stylist en beste vriend van Lady Gaga, maakt voor MAC filmpjes waarin hij zijn bezigheden laat zien. Hij is bezig met een speciale outfit voor Lady Gaga. Little Monsters konden foto’s van hunzelf insturen, Nicola koos de foto’s uit en bewerkte ze op een stof. Van die stof maakte hij schoenen en een jurk voor Gaga voor het eind filmpje van dit mini-project.
Stylist in Utrecht nodig?

Foto’s van Lady Gaga met hulp van stylist Nicola Formichetti
stylist1stylist2
Foto’s van Lady Gaga met hulp van stylist Nicola Formichetti
stylist3stylist5stylist4 Bron: vice magazine

Stylist in Utrecht nodig?

Contact

Wil jij iets vragen?
 
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.