Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Make-up workshop, onbetrouwbaar?

  makeup2

Het is niet eenvoudig om net genoeg make-up aan te brengen zodat je er mooi uitziet, maar niet overdreven. Een make-up workshop in Utrecht zal hierop een antwoord geven. Maar de juiste hoeveelheid make-up beïnvloedt niet alleen je schoonheid, maar ook hoe andere mensen jouw bekwaamheid en betrouwbaarheid inschatten.

Dat is het resultaat van een studie die uitgevoerd werd door verschillende Amerikaanse universiteiten, in opdracht van Procter & Gamble.

Zij vroegen aan proefpersonen om verschillende vrouwen te beoordelen op competentie, vriendelijkheid, aantrekkelijkheid en betrouwbaarheid. Dat gebeurde aan de hand van foto's waarop vrouwen stonden die 'niet', 'natuurlijk', 'professioneel' of 'glamoureus' opgemaakt waren.

Wanneer de proefpersonen slechts een halve seconde naar de foto's mochten kijken, ging de score van de vrouwen omhoog naarmate ze meer make-up droegen. Maar als de deelnemers de foto's mochten bestuderen, veranderden de beoordelingen volledig.

"Hoewel meer make-up nog altijd zorgde voor een hoge score op schoonheid en competentie en een even hoge score op vriendelijkheid, gaf men veel minder punten op betrouwbaarheid", zegt studieleidster Nancy Etcoff.

Volgens de onderzoekers moeten vrouwen rekening houden met deze resultaten als ze een foto kiezen voor bijvoorbeeld hun cv, een verkiezingspamflet of een inschrijving op een datingsite.
Bron: Hnl 05/10/11

Wil je een make-up workshop in Utrecht?

 

 

 


Als je uit Utrecht, 030, Amsterdam, Haarlem, Amersfoort, Hilversum, Ede, Arnhem, Rotterdam, Den Haag, Breda, Zeist, het Gooi, Hilversun, Bussum, Nieuwegein, Woerden, De Bilt, Maarssen, Harmelen, Houten, Bunnik, Montfoort, Ijselstijn, Bilthoven, Kockengen, Maarsenbroek, Nieuwkoop, Schoonhoven, Vianen, Meerkerk, Breukelen, Tienhoven, Maartensdijk, Soest, Amstelveen, Gouda, Leerdam, Asperen, Beesd, Wijk bij Duurstede, Amerongen, Leusden komt te combineren met een leuk dagje uit in Utrecht.