Cultuur & make-up

Cultuur en het gebruik van make-up zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo zie je in de westerse landen vooral naturel looks visagie. In de westerse landen is de smokey eye volledig ingeburgerd. In de Arabische landen is de eyeliner niet weg te denken en wordt het oog volledig opgemaakt. In de Aziatische landen is een blanke huid het grote schoonheidsideaal en bestaat 80% van de reclame op tv uit whiteningcrèmes. Ook zie je bij de cultuur dat de visagie verschilt door de gezichtsvormen en lijnen. Zo is bijvoorbeeld het ontbreken van de arcadeboog een duidelijk kenmerk van de Aziatische vrouw. Vrouwen uit het Midden-Oosten hebben over het algemeen een ruim bewegend ooglid en de jukbeenderen van de Afrikaanse vrouw zijn geprononceerd. Als visagist moet je hier kennis van hebben om een gezichtsvorm met de juiste techniek te kunnen versterken of juist af te zwakken. Tegenwoordig is er een grote mix van culturen en zijn de oorspronkelijke kenmerken steeds minder goed waarneembaar. De huidskleur blijft het grootste verschil. De ondertoon van de huid is bepalend voor de kleur van de foundation.
makeup1
Bron: kleur & stijl, tekst Carla van den Puttelaar
Wil je een make-up workshop in Utrecht?

Visagie Video/ zoommeetings

Voor Tv en film verzorg ik de visagie. Voor zoommeetings en video is de visagie anders dan normaal. Geen glimmende gezichten meer en weg met de rode wangen!

Door mijn jarenlange ervaring weet ik voor elke huidtype en huidstint welke look en feel passend is. Door studiolicht en verschillende lampen is weer net een andere make-up techniek nodig.

Wil jij man of vrouw, jong of oud mooi en stralend op een beeldscherm verschijnen?

Als je uit Utrecht, 030, Amsterdam, Haarlem, Amersfoort, Hilversum, Ede, Arnhem, Rotterdam, Den Haag, Breda, Zeist, het Gooi, Hilversun, Bussum, Nieuwegein, Woerden, De Bilt, Maarssen, Harmelen, Houten, Bunnik, Montfoort, Ijselstijn, Bilthoven, Kockengen, Maarsenbroek, Nieuwkoop, Schoonhoven, Vianen, Meerkerk, Breukelen, Tienhoven, Maartensdijk, Soest, Amstelveen, Gouda, Leerdam, Asperen, Beesd, Wijk bij Duurstede, Amerongen, Leusden komt te combineren met een leuk dagje uit in Utrecht.

Copyright © 2021 Kimagestyle |  | KIMAGESTYLE Utrecht | KvK 51275252 | Disclaimer | Privacy