Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kleuradvies foundation

 Kleuradvies Utrecht: Kleuradvies foundation

Foundation

De foundation is de belangrijkste onderdeel van de make-up. Foundation geeft een egale huidtint en een egale structuur aan de huid. Een egale huid brengt rust in het gelaat en laat meer nadruk vallen op de ogen en de mond. Bovendien rust de rest van de make-up op de foundation. De houdbaarheid van de totale make-up is daardoor afhankelijk van de gekozen foundation. Niet voor niets wordt de foundation ook wel basis genoemd.
Wil je een kleuradvies in Utrecht?

Kleuradvies foundation

Er zijn veel verschillende soorten foundations te koop, in verschillende prijsklassen. Duurdere foundations bevatten over het algemeen pigmenten en ingrediënten van een hogere kwaliteit. Deze blijven langer en beter op de huid zitten en ze werken prettiger. Goedkopere foundations bevatten minder pigmenten en/of pigmenten van een mindere kwaliteit. Deze fixeren slechter op de huid. De houdbaarheid is aanmerkelijk korter. De hoeveelheid pigment in de foundation beïnvloed de mate van dekking, ofwel de mate waarin de van nature aanwezige kleuren en onvolkomenheden in de huid worden gecamoufleerd.
Wil je een kleuradvies in Utrecht?

Het juiste kleuradvies voor foundation is erg belangrijk. Dit gaat ontzettend vaak mis. Het is ook niet gemakkelijk, want geen enkele huidskleur is hetzelfde. Het is het mooist om een bij het kleuradvies de kleur te nemen, die zo dicht mogelijk bij de natuurlijk huidskleur ligt, eventueel één tintje lichter of één tintje donkerder. Het verschil mag voor het juiste kleuradvies niet meer zijn dan dat ene tintje. Anders krijg je een maskerachtig en onnatuurlijk effect. Is de foundation te licht gekozen, dan kan het gelaat grauw of ziekelijk lijken. Een foundation die te donker is, geeft snel een onnatuurlijke uistraling. Ook ontstaat er een lelijk contrast met de handen.
Wil je een kleuradvies in Utrecht?

Bij het kleuradvies is het belangrijk dat de kleur mooi overloopt van het gezicht in de hals en het decolleté. Dat krijg je namelijk het verloop van wel naar geen foundation. Het uittesten van de juiste kleur mag daarom nooit op de hand of op de pols gebeuren, maar altijd op het gezicht. Uiteraard op een schone huid.

You tube filmpje Mary Kay foundation

Bron: boek visagie, micky jooren

Wil je een kleuradvies in Utrecht?

 

 


Als je uit Utrecht, 030, Amsterdam, Haarlem, Amersfoort, Hilversum, Ede, Arnhem, Rotterdam, Den Haag, Breda, Zeist, het Gooi, Hilversun, Bussum, Nieuwegein, Woerden, De Bilt, Maarssen, Harmelen, Houten, Bunnik, Montfoort, Ijselstijn, Bilthoven, Kockengen, Maarsenbroek, Nieuwkoop, Schoonhoven, Vianen, Meerkerk, Breukelen, Tienhoven, Maartensdijk, Soest, Amstelveen, Gouda, Leerdam, Asperen, Beesd, Wijk bij Duurstede, Amerongen, Leusden komt te combineren met een leuk dagje uit in Utrecht.