Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kleuradvies Utrecht: Kleuradvies en solliciteren

Kleuradvies Utrecht: Kleuradvies en solliciteren

Ze zeggen wel vaker dress-to-impress. Ook op zondag en naar een sollicitatiegesprek kleed menigeen zich beter dan het gemiddelde klofje. Maar wist je dat de kleur ook (onbewust) van invloed kan zijn? Mensen die rode kleding dragen, hebben bovengemiddeld veel succes bij onderhandelingen. Dat hebben wetenschappers van de Universiteit van Tilburg vastgesteld. Dus waarom gebruik je deze kennis niet bij de volgende salarisonderhandelingen, sollicitatiegesprekken of vakantie discussie!
Wil je een kleuradvies in Utrecht?

Kleuradvies bij sollicitatie
Zowel kopers als verkopers halen aanmerkelijk betere resultaten bij onderhandelingen als ze de kleur rood aantrekken. Verder stellen mensen in witte kleding hun openingsbod bij een onderhandeling eerder naar beneden bij dan ‘rode’ onderhandelaars. Dat meldt onderzoekster Daphne Hachmang van de Universiteit van Tilburg in haar afstudeeronderzoek.
Wil je een kleuradvies in Utrecht?

Experiment kleuradvies
Hachmang voerde een experiment uit waarbij 48 mannen en 48 vrouwen onderhandelden over de in- en verkoop van koffie. Om invloed van geslacht te vermijden, onderhandelden vrouwen met vrouwen, en mannen met mannen. Het enige dat varieerde in het experiment was de kleur van kleding: de proefpersonen droegen ofwel een rode kleur, ofwel een wit T-shirt. Dat kleur een grote invloed heeft op emoties, gedrag, functioneren en perceptie is al langer bekend. Zo bewees eerder onderzoek dat proefpersonen die voetballers op hun kwaliteiten moeten beoordelen, spelers in het rood beschouwen als betere voetballers dan voetballers in het wit.
Wil je een kleuradvies in Utrecht?

Ook presteren mensen die voorafgaand aan een IQ-test zijn blootgesteld aan de kleur rood, minder goed dan mensen die bijvoorbeeld de kleur grijs te zien krijgen. Verder is bekend dat mensen terugdeinzen bij het zien van de kleur rood.
Volgens Hachmang kan dit ontwijkgedrag een verklaring zijn voor het succes van rood in onderhandelingen: we vertonen ontwijkgedrag bij het zien van de kleur rood en daardoor conformeren we ons onbewust aan iemand die rood draagt.
Wil je een kleuradvies in Utrecht?

Kleuradvies nuttig
“Mensen zouden zich misschien iets bewuster moeten zijn van welke kleding ze aantrekken”, aldus Hachmang, ”Onderhandelen doe je namelijk bijna elke dag. Op je werk. Maar ook in je vrije tijd als je bijvoorbeeld met je partner onderhandelt over de vakantiebestemming die je gaat bezoeken.”

Bron: nu.nl

Wil je een kleuradvies in Utrecht?

 

 


Als je uit Utrecht, 030, Amsterdam, Haarlem, Amersfoort, Hilversum, Ede, Arnhem, Rotterdam, Den Haag, Breda, Zeist, het Gooi, Hilversun, Bussum, Nieuwegein, Woerden, De Bilt, Maarssen, Harmelen, Houten, Bunnik, Montfoort, Ijselstijn, Bilthoven, Kockengen, Maarsenbroek, Nieuwkoop, Schoonhoven, Vianen, Meerkerk, Breukelen, Tienhoven, Maartensdijk, Soest, Amstelveen, Gouda, Leerdam, Asperen, Beesd, Wijk bij Duurstede, Amerongen, Leusden komt te combineren met een leuk dagje uit in Utrecht.