" /> Kimagestyle

Vrijgezellenfeest in de jaren 50 stijl: Retro make-up en fotoshoot

Kimagestyle geeft:

groepsfotoshoots in de jaren 50 stijl voor vrijgezellenfeesten voor vrouwen in Utrecht.


Waar komt de jaren 50 stijl vandaan?

Puntschoenen, wijde rokjes en pastelkleuren: typisch jaren vijftig. Maar je ziet deze modetrends ook in het huidige straatbeeld: retro!

Wil je in de jaren 50 stijl een vrijgezellenfeest vieren?

De new look

Het gebeurde in 1947: Christian Dior bracht in Europa een revolutie op modegebied teweeg. De Amerikaanse pers benoemde zijn ontwerpen tot de 'New Look'. Het was een zeer vrouwelijke, weelderige en luxueuze mode en werd een enorm succes. Wijde rokken tot op de kuiten, wespentailles, nauwe bovenstukken, opgevulde heupen en smalle, afhangende schouders waren kenmerken van deze stroming, welke aan de 19e eeuw deed denken. De schoudervullingen werden vermeden.

Wil je in de jaren 50 stijl een vrijgezellenfeest vieren?

Er kwamen verschillende synthetische stoffen op de markt, die de glans en eigenschappen van zijde en taf bezaten, maar aanmerkelijk goedkoper en bovendien ongevoeliger waren dan de traditionele textielsoorten. De avondgarderobe werd weer belangrijk en er ontstand een nieuw soort jurk: de cocktailjurk. Fijner dan een middagjurk, maar minder formeel dan een avondjapon omdat de jurk nooit tot op de grond reikte en minder duur was uitgevoerd. Kleine en decente hoeden werden afgewisseld door grote, platte en opvallende hoeden. Schoenen werden smaller, hadden in het algemeen een zachte ronde vorm, en behielden hoge, in verhouding brede hakken. De schoen werd in de loop der jaren steeds puntiger tot hij in de jaren 60 een spitse pump werd met naaldhak. 

Wil je in de jaren 50 stijl een vrijgezellenfeest vieren?

Bron: http://www.vintagevedette.com/vintage-kleding-jaren-50-60-fifties-sixties

Copyright © 2021 Kimagestyle |  | KIMAGESTYLE Utrecht | KvK 51275252 | Disclaimer | Privacy