• makeup workshop - vrijgezellenfeest - metamorfose workshop - visagie workshop - bedrijfsfeest - beautyhoek - visagieworkshop - relatie dag - beauty carrousel - visagie promotie - make-up workshop - teambuilding - fotoshoot - shopmiddag - kleurenanalyse - bruidsmake-up - beauty team - styling - visagie team - beauty producties - modeshows - vriendinnendag - zussenmiddag - familiedag - metamorfosedag - bruids make-up - dag make-up - glamour make-up - smokey eyes - beauty events - visagieworkshops - workshopvisagie - bedrijfsuitje - kledingadvies - visagisten team - freelance visagist - pr stunt - visagie event - product presentatie - visagie dag - beauty dag - promoties - vrijgezellenuitje

  Pigmentvlekken op je huid. What to do?

  Ik vind het altijd zo bizar om te merken dat veel Nederlanders zo graag bruin willen worden.

  Elk zonnestraaltje pakken omdat het kan en omdat je er zo’n heerlijk bruin ‘gezond’ kleurtje van krijgt. Maar als ik één ding weet van alle skincare trainingen, die ik heb gevolgd, is het wel dat het alles behalve gezond is voor je huid.

  Vroeger was ik eerlijk gezegd ook zo, en natuurlijk geniet ik er tegenwoordig zo af en toe ook nog steeds van het heerlijke zonnetje maar niet zonder te smeren!

  Sinds er een keer er een soort liplijntje ontstond rond mijn mond (niet afwasbaar?) ben ik extra gaan opletten. Nu smeer ik mijzelf ontzettend goed in en anders gebruik ik gewoon een crèmetje of bronzing om er weer wat bruiner uit te zien.

  Gelukkig is mijn liplijntje weggevaagd en heb ik nu alleen nog een soort van zuigzoen pigmentvlek in mijn hals (ja, ik krijg hier vaak vragen over?) en sinds kort één op mijn voorhoofd jammer genoeg.

  Pigmentvlekken

  Wat zijn deze vlekken nou?

  Het zijn verkleuringen in de huid, ze ontstaan doordat pigmentcellen in de huid extra melanine (pigment) aanmaken. De zogenoemde pigmentkorrels worden zichtbaar als ze zich verplaatsen naar de bovenste huidlaag, in de opperhuid.

  Sommige mensen vinden het erbij horen, anderen kunnen zich er echt aan storen. Het kan komen door de zon maar ook door huidveroudering en hormonale schommelingen.

  Wat kun je hieraan doen?

  Uit voorzorg, zo min mogelijk in de zon en als je in de zon bent, heel goed smeren met een zonnefactor. En dan bedoel ik niet in de zon met je dagcrème met een zonnefactor. Maar een extra UV crème.

  Lasertherapie

  Hierbij flitst een huidtherapeut laserstralen richting de huidcellen, zodat deze kapot gaan. Het voordeel van lasertherapie is dat je de laserflitsen goed kunt richten, waardoor de huidcellen rondom de pigmentvlek grotendeels onbeschadigd blijven.

  Chemische peeling

  Een krachtige chemische behandeling waarmee de bovenste huidcellen en de pigmentkorrels van de opperhuid worden weg gehaald. Na een chemische peeling vernieuwt en verbetert de huid, waardoor de huid er jonger en frisser uit ziet

  Crèmes die pigmentvlekken verminderen

  Het vervaagt een pigmentvlek. Het zal geen wonderen verrichten.

  Ik ga deze van Paulas’s choice nu zelf uitproberen! Erg benieuwd!

  paulas choice

  Resist Anti-Aging Brightening Treatment

   

  Contact

  Wil jij iets vragen?
   
  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.